BOURÁRNA
Rádi si dopřejete kvalitní hovězí maso, které pochází z České republiky? My také a proto pro Vás chováme hovězí skot plemene Piemontese, který vyrůstá v panenské přírodě okolí Bohdanovic
v Moravskoslezském kraji. Maso pochází od kříženců vyšlechtěných přímo pro steaky a má skvělé osvalení a dostatek tuku, tzv. mřížku, která dodává masu jeho vynikající chuť.
Maso bouráme v bourárně, která splňuje nejpřísnější hygienické požadavky jak hygienou,
tak veterinární správou.
Pro bourání, zrání a následný prodej vybíráme ty nejvhodnější kusy, výhradně jalovice, voly a býčky. Kombinace výživy a podmínek chování našeho skotu je zárukou dokonalého chuťového prožitku.
Od 28.6.2016 nabízíme k prodeji pro širokou veřejnost hovězí maso vybraných kusů plemene Piemontese ve stáří okolo dvou let, které vykrmujeme speciálně pro tyto účely.
Hovězí maso plemene Piemontese je oblíbené pro jeho vynikající chuť, perfektní křehkost a typickou tukovou mřížku, která právě u steaků ještě více zvýrazní chuť masa.
Maso můžete koupit čerstvé, vyzrálé tzv. mokrou cestou nebo hluboce zmrazené, baleno dle druhu ve vakuu, a vždy perfektně opracované. Vyzrálé hovězí maso má specifickou chuť i vůni, je křehčí
a doba přípravy se zkracuje na polovinu oproti čerstvému masu.
Po rozbalení nechte maso odvětrat cca 1 hod. a můžete připravovat pokrmy.
Hovězí přední | 1kg | 249,- Kč | baleno po cca 1kg - 2kg |
Hovězí zadní | 1kg | 329,- Kč | baleno po cca 1kg - 2kg |
Hovězí kližka | 1kg | 249,- Kč | baleno po cca 1kg - 2kg |
Hovězí plec | 1kg | 309,- Kč | baleno po cca 1kg - 2kg |
Hovězí roštěnec nízký | 1kg | 439,- Kč | baleno po cca 0,5kg - 2kg |
Hovězí svíčková falešná | 1kg | 439,- Kč | baleno po cca 0,5kg - 1kg |
Hovězí svíčková pravá | 1kg | 759,- Kč | baleno po cca 0,5kg - 1kg |
Hovězí steakové maso (zadní z kýty) | 1kg | 369,- Kč | baleno po cca 1kg - 2kg |
Hovězí kýta (rumpsteak) | 1kg | 439,- Kč | balení = 1ks, cca 3kg - 5kg |
Hovězí pupek | 1kg | 329,- Kč | balení = 1ks |
Hovězí veverka | 1kg | 349,- Kč | balení = 1ks |
Karbanátková směs (mleté) | 1kg | 199,- Kč | baleno po cca 1kg |
Polévková směs (mix kosti morkové, masové) | 1kg | 59,- Kč | baleno po cca 2kg |
Hovězí žebra s kostí | 1kg | 209,- Kč | baleno po cca 3kg - 5kg |
Hovězí játra | 1kg | 109,- Kč | baleno po cca 0,5kg - 1kg |
Hovězí srdce | 1kg | 109,- Kč | balení = 1ks |
Hovězí jazyk | 1kg | 109,- Kč | balení = 1ks |
Hovězí dršťky | 1kg | 209,- Kč | baleno po cca 0,5kg - 1kg |
Hovězí plíce | 1kg | 32,- Kč | baleno na objednávku |
Hovězí ledviny | 1kg | 32,- Kč | baleno na objednávku |
Hovězí býčí žlázy | 1kg | 149,- Kč | baleno po cca 0,5kg - 1kg |
Balíčky se mohou hmotnostně lišit ±20%, skladujte při teplotě do 4°C, doba spotřeby masa do 7 dnů ode dne zakoupení, doba spotřeby masa s kostí a drobů ihned. Pří porušení vakua ihned spotřebovat.
OBJEDNÁVKY:
tel.: +420605269942, pivovarsteborice@email.cz
Výdej masa: termín vždy zveřejníme na fb a www, zákazníkům naší databáze píšeme SMS informace o termínech prodeje masa.
Přihlášení do databáze lze provést SMS zprávou obsahující jméno a přijímení, případně tel.č. liší-li se, na tel.+420605269942.
Maso je vhodné:
- Hovězí přední - k dušení na kostky, mletí, na guláš
- Hovězí zadní - k pečení, dušení v celku, ke grilování, na rolády a závitky
- Hovězí kližka - k dušení (žilnaté maso), na guláš
- Hovězí plec - k dušení v celku, pečení, na rolády a závitky
- Hovězí roštěnec nízký - k minutkové úprávě, ke grilování, na roastbeef a steaky
- Hovězí svíčková falešná - k pečení v celku, minutkové úpravě (libový kousek masa), ke grilování, na steaky a tatarák
- Hovězí svíčková pravá - k minutkové úprávě, ke grilování, na steaky a tatarák
- Hovězí steakové maso (zadní) - k minutkové úprávě, ke grilování, na steaky
- Hovězí kýta (rumpsteak) - k umitkové úpravě, ke grilovaní, na steaky
- Hovězí pupek - k minutkové úpravě, ke grilovaní, na steaky
- Hovězí veverka - k minutkové úpravě, ke grilovaní, na steaky
- Karbanátková směs (mleté) - na hamburgery, sekaně pečeně, ....
- Polévková směs - na vývar
- Hovězí žebra s kostí - k pečení, na vývar
- RECEPT NA PEČENÁ HOVĚZÍ ŽEBRA:
Hovězí žebra potřeme olejem, osolíme, opepříme a poklademe na ně česnek nakrájený na tenké plátky. Vložíme do uzavřeného pekáče / zapékací mísy, podlijeme vývarem a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Po půl hodině teplotu snížíme na 120 stupňů a pečeme 4 až 5 hodin. Kontrolujeme, přeléváme 12-ti stupňovým pivem.
Půl hodiny před koncem pečení žebra vytáhneme a potřeme bohatou vrstvou barbecue omáčky promíchanou s medem. Troubu nastavíme na grilování na plný výkon a odkrytá žebra v ní půl hodinky dopečeme. Omáčka nám na povrchu krásně zkaramelizuje. Podáváme s rozpečeným pečivem, domácí barbecue omáčkou, podle chuti s křenem, papričkami a podobně ... .
- RECEPT NA PEČENÁ HOVĚZÍ ŽEBRA:
Víte, že do zdravé stravy rozhodně patří i hovězí maso?
Můžeme říci, že 100 gramová porce libového hovězího obsahuje necelých 21 gramů bílkovin
a energeticky 582 kJ.
Na to připadá 6 gramů tuku. Obrovský plusem je, že hovězí je velice výživné. Najdete v něm vitamíny A a C a dále vitamíny ze skupiny B (B1, B2, B3, B5, B6, B12). Rovněž nechybí železo, vápník, draslík, hořčík, fosfor, měď, mangan, zinek, sodík. Vyjmenovaný obsah živin mluví za vše.
Právě kvůli němu se kvalitní hovězí vývar považuje doslova za lék a doporučuje se nemocným a rekonvalescentům. Které hovězí maso se považuje za nejkvalitnější? Samozřejmě vede svíčková, dále je to hovězí roštěná a také zadní. Na vývar se dají použít morkové kosti a hovězí žebro s masem. Použijete-li více kostí, vývar bude mastnější.
Hodně se hovězí doporučuje i pro diety, nejenom kvůli obsahu minerálů a vitamínů, ale i kvůli tomu, že v něm najdete hodně kyseliny linolové, která pomáhá redukci tuku.