BOURÁRNA


Rádi si dopřejete kvalitní hovězí maso, které pochází z České republiky? My také a proto pro Vás chováme hovězí skot plemene Piemontese, který vyrůstá v panenské přírodě okolí Bohdanovic
v Moravskoslezském kraji. Maso pochází od kříženců vyšlechtěných přímo pro steaky a má skvělé osvalení a dostatek tuku, tzv. mřížku, která dodává masu jeho vynikající chuť.

Maso bouráme v bourárně, která splňuje nejpřísnější hygienické požadavky jak hygienou,
tak veterinární správou.

Pro bourání, zrání a následný prodej vybíráme ty nejvhodnější kusy, výhradně jalovice, voly a býčky. Kombinace výživy a podmínek chování našeho skotu je zárukou dokonalého chuťového prožitku.

Od 28.6.2016 nabízíme k prodeji pro širokou veřejnost hovězí maso vybraných kusů plemene Piemontese ve stáří okolo dvou let, které vykrmujeme speciálně pro tyto účely.

Hovězí maso plemene Piemontese je oblíbené pro jeho vynikající chuť, perfektní křehkost a typickou tukovou mřížku, která právě u steaků ještě více zvýrazní chuť masa.

Maso můžete koupit  čerstvé, vyzrálé tzv. mokrou cestou nebo hluboce zmrazené, baleno dle druhu ve vakuu, a vždy perfektně opracované. Vyzrálé hovězí maso má specifickou chuť i vůni, je křehčí
a doba přípravy se zkracuje na polovinu oproti čerstvému masu.

Po rozbalení nechte maso odvětrat cca 1 hod. a můžete připravovat pokrmy.

CENÍK VYZRÁLÉHO HOVĚZÍHO MASA

Hovězí přední 1kg 249,- Kč baleno po cca 1kg - 2kg
Hovězí zadní 1kg 329,- Kč baleno po cca 1kg - 2kg
Hovězí kližka 1kg 249,- Kč

baleno po cca 1kg - 2kg

Hovězí plec 1kg 309,- Kč baleno po cca 1kg - 2kg
Hovězí roštěnec nízký 1kg 439,- Kč baleno po cca 0,5kg - 2kg
Hovězí svíčková falešná 1kg 439,- Kč baleno po cca 0,5kg - 1kg
Hovězí svíčková pravá 1kg 759,- Kč baleno po cca 0,5kg - 1kg
Hovězí steakové maso (zadní z kýty) 1kg 369,- Kč baleno po cca 1kg - 2kg
Hovězí kýta (rumpsteak) 1kg 439,- Kč balení = 1ks, cca 3kg - 5kg
Hovězí pupek 1kg 329,- Kč balení = 1ks
Hovězí veverka 1kg 349,- Kč balení = 1ks
Karbanátková směs (mleté) 1kg 199,- Kč baleno po cca 1kg

 

 

 

CENÍK HOVĚZÍHO MASA S KOSTÍ, DROBŮ

Polévková směs (mix kosti morkové, masové) 1kg 59,- Kč baleno po cca 2kg
Hovězí žebra s kostí 1kg 209,- Kč baleno po cca 3kg - 5kg
Hovězí játra 1kg 109,- Kč baleno po cca 0,5kg - 1kg
Hovězí srdce 1kg 109,- Kč balení = 1ks
Hovězí jazyk 1kg 109,- Kč balení = 1ks
Hovězí dršťky 1kg 209,- Kč baleno po cca 0,5kg - 1kg
Hovězí plíce 1kg 32,- Kč baleno na objednávku
Hovězí ledviny 1kg 32,- Kč baleno na objednávku
Hovězí býčí žlázy 1kg 149,- Kč baleno po cca 0,5kg - 1kg

Balíčky se mohou hmotnostně lišit ±20%, skladujte při teplotě do 4°C, doba spotřeby masa do 7 dnů ode dne zakoupení, doba spotřeby masa s kostí a drobů ihned. Pří porušení vakua ihned spotřebovat.

OBJEDNÁVKY:
tel.: +420605269942, pivovarsteborice@email.cz

Výdej masa: termín vždy zveřejníme na fb a www, zákazníkům naší databáze píšeme SMS informace o termínech prodeje masa. 


Přihlášení do databáze lze provést SMS zprávou obsahující jméno a přijímení, případně tel.č. liší-li se, na tel.+420605269942.

Maso je vhodné:

  • Hovězí přední - k dušení na kostky, mletí, na guláš
  • Hovězí zadní - k pečení, dušení v celku, ke grilování, na rolády a závitky
  • Hovězí kližka - k dušení (žilnaté maso), na guláš
  • Hovězí plec - k dušení v celku, pečení, na rolády a závitky
  • Hovězí roštěnec nízký - k minutkové úprávě, ke grilování, na roastbeef a steaky
  • Hovězí svíčková falešná - k pečení v celku, minutkové úpravě (libový kousek masa), ke grilování, na steaky a tatarák
  • Hovězí svíčková pravá - k minutkové úprávě, ke grilování, na steaky a tatarák
  • Hovězí steakové maso (zadní) - k minutkové úprávě, ke grilování, na steaky
  • Hovězí kýta (rumpsteak) - k umitkové úpravě, ke grilovaní, na steaky
  • Hovězí pupek - k minutkové úpravě, ke grilovaní, na steaky
  • Hovězí veverka - k minutkové úpravě, ke grilovaní, na steaky
  • Karbanátková směs (mleté) - na hamburgery, sekaně pečeně, ....
  • Polévková směs - na vývar
  • Hovězí žebra s kostí - k pečení, na vývar
    • RECEPT NA PEČENÁ HOVĚZÍ ŽEBRA:
      Hovězí žebra potřeme olejem, osolíme, opepříme a poklademe na ně česnek nakrájený na tenké plátky. Vložíme do uzavřeného pekáče / zapékací mísy, podlijeme vývarem a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Po půl hodině teplotu snížíme na 120 stupňů a pečeme 4 až 5 hodin. Kontrolujeme, přeléváme 12-ti stupňovým pivem. 
      Půl hodiny před koncem pečení žebra vytáhneme a potřeme bohatou vrstvou barbecue omáčky promíchanou s medem. Troubu nastavíme na grilování na plný výkon a odkrytá žebra v ní půl hodinky dopečeme. Omáčka nám na povrchu krásně zkaramelizuje. Podáváme s rozpečeným pečivem, domácí barbecue omáčkou, podle chuti s křenem, papričkami a podobně ... .

Víte, že do zdravé stravy rozhodně patří i hovězí maso?

Můžeme říci, že 100 gramová porce libového hovězího obsahuje necelých 21 gramů bílkovin
a energeticky 582 kJ.

Na to připadá 6 gramů tuku. Obrovský plusem je, že hovězí je velice výživné. Najdete v něm vitamíny A a C a dále vitamíny ze skupiny B (B1, B2, B3, B5, B6, B12). Rovněž nechybí železo, vápník, draslík, hořčík, fosfor, měď, mangan, zinek, sodík. Vyjmenovaný obsah živin mluví za vše.

Právě kvůli němu se kvalitní hovězí vývar považuje doslova za lék a doporučuje se nemocným a rekonvalescentům. Které hovězí maso se považuje za nejkvalitnější? Samozřejmě vede svíčková, dále je to hovězí roštěná a také zadní. Na vývar se dají použít morkové kosti a hovězí žebro s masem. Použijete-li více kostí, vývar bude mastnější.

Hodně se hovězí doporučuje i pro diety, nejenom kvůli obsahu minerálů a vitamínů, ale i kvůli tomu, že v něm najdete hodně kyseliny linolové, která pomáhá redukci tuku.